מתעניינים בלימודים ב- HiGHQ?

    השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם

    נציגנו עומדים לרשותכם
    לשאלות ולפרטים נוספים:

    [email protected]

    1-800-80-80-80

    שעות פעילות:

    מכירות

    א'-ה' 09:00-19:00

    ו'/ערבי חג 10:00-13:00

    שירות לקוחות

    א'-ה' 09:00-18:00

       

      סודות ההצלחה בבחינה הפסיכומטרית

      כשאתם מחליטים לעשות מבחן פסיכומטרי עליכם להבין את המשמעויות הנלוות. בכדי להצליח, צריך להשקיע. הכנו לכם כמה נקודות חשובות להצלחה בבחינה הפסיכומטרית.

      כמה זמן צריך ללמוד לפסיכומטרי

       

      הציבו מטרה
      אם כבר החלטתם מה אתם רוצים ללמוד ובאיזה מוסד, כנראה שיש לכם ציון מסוים שאתם צריכים להשיג במבחן. אם לא, מומלץ לקבוע לעצמכם ציון יעד, שיהיה שאפתני אך גם בר השגה. מעבר לכך, חשוב להציב יעדי ביניים עבור כל שבוע בקורס כמו:

      1. הגדלת מספר שעות הלימוד בכל יום
      2. הרחבת אוצר המילים בכמות מסוימת
      3. שיפור במספר נקודות בסימולציות

      עבדו לפי סדר עדיפויות
      כמות הזמן והאנרגיה שניתן להקדיש ללמידה אינה אינסופית. לכן, מומלץ לתעדף את המשימות השונות. לדוגמה, תלמיד השולט בגאומטריה יתן עדיפות גבוהה יותר לנושאים אחרים, כמו אנגלית. בנוסף, מומלץ לתעדף נושאים המופיעים בשאלות רבות יותר במבחן, ולכן שווים יותר נקודות. למשל, שאלות מסוג הבנת הנקרא מופיעות הרבה במבחן, בעוד שאלות של חישוב ממוצע מופיעות פחות. לסיום, חשוב להתחיל את היום בתרגול נושאים בהם אתם מתקשים, משום שבתחילת היום אתם עדיין רעננים ונמצאים בשיא הריכוז שלכם. אם אתם מתקשים למצוא את סדר העדיפויות הנכון עבורכם, תמיד תוכלו להיעזר במרצה שלכם.

      איך ללמוד לפסיכומטרי

       

      שמרו על סדר יום קבוע
      בין אם אתם עובדים בתקופה שלפני המבחן ובין אם לא, חשוב שתבנו לעצמכם לו"ז למידה שבועי מסודר, בו תתכננו מראש, בצורה מציאותית ומדויקת כמה ומתי אתם לומדים, ולא פחות חשוב, כמה ומתי אתם לא לומדים. הלו"ז צריך לכלול הפסקות מספיקות, שעות מוגדרות למפגש עם חברים, ספורט, אוכל ומנוחה, ומטרתו היא לעזור לכם להתרכז בלימודים בשעות הספציפיות שהגדרתם לכך. אם אתם מתקשים, תמיד ניתן לגשת למרצה שלכם ולבקש עזרה בבניית לוח זמנים אישי. אל תשאירו את הדילמות לעצמכם.

      התקדמו באופן הדרגתי
      ייתכן כי בתחילת הקורס תתקשו להשקיע בלימודים שעות רבות ברצף, וזה טבעי והגיוני. אל תחמירו עם עצמכם ואל תשפטו את עצמכם אם אתם מתקשים להתרכז. במקום, תנו לעצמכם זמן לבנות את יכולת הריכוז שלכם באופן הדרגתי. יכולת ריכוז ארוכת טווח היא מיומנות פסיכומטרית ממדרגה ראשונה, ושיפורה במהלך הקורס הוא מטרה בפני עצמה. לכן, אם בלו"ז השבועי הראשון שלכם תתחילו בלא יותר מחצי שעה של לימודים ואחריה הפסקה, זה בסדר גמור. ככל שתתמידו ותכנסו לכושר, הריכוז שלכם ישתפר, ותוכלו ללמוד גם ברצפים של שעה ושעתיים. בניית כושר הריכוז לאורך התקופה שלפני הבחינה היא חשובה, משום שבמבחן עצמו תידרשו להתרכז במשך כמה שעות ברצף.

      למדו מטעויות
      פסיכומטרי בוחן בין היתר את יכולות הלמידה שלכם, ולכן לימודי פסיכומטרי מוצלחים הם לא רק לימוד ושינון, אלא גם למידה מטעויות. מי שיודע להסיק מסקנות מטעויות שעשה בדרך, יוכל לתקנן ולהשתפר. כדי ללמוד מטעויות עליכם לעצור, להעריך את העובדה שטעיתם עכשיו, להבין למה, ולשמוח שהטעות קרתה עכשיו ולא במבחן האמיתי. אל תרוצו על החומר, אלא דווקא עצרו והתעכבו על טעויות שעשיתם. מי שלא יודע שטעה, ימשיך לעשות את אותה טעות. חשוב להקפיד על צורת למידה כזו החל מהרגע שהתחלתם להכין שיעורי הבית, דרך הסימולציות, ועד ממש ימים ספורים לפני הבחינה עצמה.

      שמרו על מוטיבציה גבוהה
      רמת המוטיבציה שלנו מושפעת מגורמים רבים, חיצוניים ופנימיים. ככל שהיא גבוהה יותר, כך גדל הסיכוי שנצליח לקבל בבחינה את הציון שאנו רוצים. מסגרת של קורס פסיכומטרי יכולה להעלות את המוטיבציה שלכם באופן משמעותי. ראשית, תוכלו לשאוב מוטיבציה אדירה מהמרצה. המרצים בהיי קיו מיומנים בהתמודדות עם חרדות ותסכולים, והם מומחים בהעלאת רמת המוטיבציה. כאשר אתם מרגישים שחסרה לכם מוטיבציה, אל תהססו לפנות למרצה, ספרו לו מה עובר עליכם ובקשו עצות להתמודדות עם לחצי התקופה שלפני הבחינה והבחינה עצמה, ולהעלאת המוטיבציה. שנית, כאשר אתם נמצאים במסגרת של קורס פסיכומטרי, אתם מכירים חברים חדשים, שעוברים ביחד אתכם את אותה חוויה ומתמודדים עם אותם קשיים. כך, תוכלו לשאוב מהם מוטיבציה, והם יוכלו לשאוב מוטיבציה מכם.

      איך ללמוד לפסיכומטרי לבד

       

      שיעורי בית
      הקפדה על מספר עקרונות תהפוך את שיעורי הבית לנעימים ויעילים יותר:

      סדר – סביבת העבודה צריכה להיות מסודרת ונקייה מגירויים מיותרים. הצטיידו בדפים, כלי כתיבה, מחשב, כוס קפה, וכל שאר הציוד הנדרש לכם ללמידה, כדי שלא יחסר לכם דבר ולא תצטרכו לקום ולקטע את הריכוז.

      שקט – חשוב להימנע ככל הניתן מכל תקשורת חיצונית בזמן הלימוד, במטרה להעמיד את הלמידה והריכוז בראש בסדר העדיפויות. לכן, רצוי להוציא את הטלפון הסלולרי מחוץ לחדר ולהתנתק מאינסטגרם, טיקטוק ופייסבוק.

      הדרגתיות – כפי שכבר ציינו, היכלות להתרכז בלימוד פסיכומטרי נבנית בהדרגה, לכן יש להעלות בהדרגה את סך הזמן של כל מקטע לימוד – החל מרבע שעה למתקשים בשלב הראשון ועד לשעתיים ברצף ואפילו יותר כעבור מספר שבועות.

      שילוב – יש לשלב בין שלושת תחומי הלימוד – אנגלית, מילולית וכמותית – בכל יום, ולשנות תחום בכל שעתיים שלוש, כדי לדמות את הדילוג המחשבתי הנדרש במבחן הפסיכומטרי.

      חלוקה – אין צורך לסיים נושא בכל יום למידה. הצלחה בלימוד פסיכומטרי נובעת דווקא מהפנמה איטית והדרגתית של החומר. לכן, עדיף לחלק את זמן הלמידה שלכם בין הנושאים השונים ולעמוד בזמנים. חבל להגיע לשיעור לאחר שתרגלתם תרגול מקיף בנושא פסיכומטרי אחד, אך לא נגעתם כלל בנושא אחר.

      תחקור – זכרו ששיעורי בית הם תרגול ואינם מבחן. אל תכעסו על עצמכם אם לא הצלחתם לפתור תרגיל מסוים, אלא קחו את הטעות שעשיתם והפכו אותה להזדמנות ללמידה – תחקרו את דרך הפתרון הנכונה ואת הטעות שעשיתם בדרך, שימו לב למה שאתם יכולים ללמוד ממנה, והפיקו לקחים להמשך הדרך. תחקור הוא אחד הכלים החשובים ביותר, שמאפשר להפוך הבנה רגעית להבנה מעמיקה ולהפנמה.

      היעזרו בחברים – היפגשו עם חברים לצורך למידה בחברותא והכנת שיעורי בית. למידה עם מגוון אנשים יכולה לחשוף אתכם לכיווני חשיבה שונים ולדרכים שונות לפתרון תרגילים. כמו כן, למידה כזו עוזרת לייצר מוטיבציה. בנוסף, הרגישו בנוח להיעזר בחברים, לשאול שאלות בקבוצת הווצאפ הכיתתית, ולשתף מהידע שלכם.

      שימוש באפליקציות
      כיום ניתן כיום להיעזר בשלל אפליקציות חדשניות ומתקדמות, המאפשרות שינון שיטתי ויעיל של חומר למבחן הפסיכומטרי, כמו אוצר מילים. מכיוון שרוב האפליקציות מותאמות לטלפון, ניתן להשתמש בהן בכל רגע פנוי ביממה, כמו באוטובוס, בזמן המתנה בתור, ועוד.

      הקפידו לישון כמו שצריך
      חומר שאנו לומדים נקלט באופן אופטימלי כאשר אנו ישנים כ-8 שעות רצופות בלילה. המח זקוק למנוחה הזו כדי לעבד את המידע הרב אליו אנו נחשפים במהלך היום, וגם כדי שיוכל לשמור על ערנות וריכוז במהלך היום.

      נקו את הראש
      אנו זקוקים למנוחה נפשית ולא רק פיזית, והדבר נכון במיוחד בתקופה שלפני הבחינה הפסיכומטרית. לכן, הקדישו בכל יום לפחות שעה אחת למשהו שאתם אוהבים, כמו פגישה עם חברים, טיול, ספורט, ים, קריאת ספר, צפייה בסרט או סדרה וכו'. הקפדה על ניקוי ראש יום יומי תאפשר לכם לשמר את יכולת הריכוז והלמידה שלכם ברמה גבוהה לאורך חודשי ההכנה לבחינה.

       

      תמונה של מעטפהצור קשר

      שיחה עם נציג

      ×

      שיחת ווטסאפ