אחרי מחקר מעמיק בשאלות יחסים, החלטנו לרכז את כל הטיפים הכי שימושיים לפתרונן. אגב, חשוב לנו לציין כי אלו כלי עזר והם אינם תחליף ללימוד מעמיק ותרגול. טיפים אלה נועדו לשימושכם אחרי שהבנתם היטב את החומר.
אז במה צריך להתמקד בפתרון שאלות יחסים?
למדו לזהות את השאלה. בשאלות יחסים פעמים רבות תופיע המילה ״יחס״ בהקשר כלשהו, או שמצוין במפורש יחס בין שני גורמים – למשל "יש פי חמישה תלמידים יותר ממורים" או "מכונית א' עוברת את המסלול במהירות כפולה מזו של מכונית ב'". שימו לב שיחסים מופיעים גם בבעיות כמותיות ואלגבריות ואפילו בגיאומטריה – בדמיון צורות.
שאלות יחסים מכילות רכיב מופשט. יחס הוא מושג כללי ולא מספר ממשי, ויש לשים לב לא להתבלבל ביניהם.
שווה לרשום מעל היחס למי הוא מתייחס. טעויות רבות נובעות מבלבולים טכניים בחישוב היחסים – מי הקטן ומי הגדול? כדי לצמצם את מרחב הטעות כדאי לסמן מעל כל גורם ביחס למי הוא מתייחס בשאלה.
מומלץ לעבוד עם היחס המצומצם ביותר שאינו שבר. זהו יחס נוח וקל לחישוב, שמסתדר כמעט תמיד עם הנתונים הממשיים שהוא מייצג.
הקשר בין יחסים שונים יהיה קשר של כפל או חילוק, ולא חיבור או חיסור.
בשאלות יחס משולש יש למצוא את היחס המשותף בין השלושה – הרחבה או צמצום של היחסים יובילו להשוואה בין השלושה.
אם אין נתון ממשי בשאלה, שווה לבדוק תשובות – בדקו האם הנתון באחת התשובות אפשרי בהתאם ליחס שבשאלה. אם מצאתם מספר שכזה (גם אם הוא התשובה הראשונה שנבדקה) זו חייבת להיות התשובה הנכונה – יש רק תשובה נכונה אחת! לכן אין צורך לבדוק את שאר התשובות, ונחסך זמן בחינה יקר.
לסיכום, ניתן להיתקל בעבודה עם יחסים כחלק מכל נושא בפרק הכמותי, והן יכולות להיפתר בקלות – או בהגדרת היחסים, או בפסילת התשובות. בכל מקרה יש לזכור, כמו תמיד: עבודה מסודרת וידיעת החומר הנלמד הן מה שיביא לצבירת מלוא הנקודות בנושא זה.
היכנסו עכשיו לקבל עוד פרטים על פסיכומטרי , הרשמה לפסיכומטרי או על מבחן הפסיכומטרי.
שיהיה בהצלחה!