שיפור ציון פסיכומטרי – כל מה שרציתם לדעת
איך תוכלו לשפר את ציון המבחן הפסיכומטרי פעם שנייה?
ניגשתם למבחן הפסיכומטרי, חיכיתם חודש, קיבלתם סוף סוף את הציון וקצת התאכזבתם. קיוויתם לקבל יותר. אין ספק שזה מבאס ללמוד הרבה כל כך, להשקיע לילות כימים, ועדיין לא להצליח להגיע ליעד שהצבתם לעצמכם. התנחמו בידיעה שאתם בחברה טובה – הסטטיסטיקה מחייבת שנבחנים רבים לא יקבלו את הציון ששאפו אליו. מה עושים?
אפשרות ראשונה: ללמוד לבד
למי זה מתאים?
- למי שסיים קורס פסיכומטרי לאחרונה ועדיין זוכר את החומר היטב.
- למי שצריך לשפר רק מעט נקודות.
- למי שכבר קיבל בסימולציות את ציון היעד שלו, אבל לא הצליח לקבל אותו במבחן עצמו.
- למי שלא זקוק למסגרת כדי לתרגל באופן ממוקד ויעיל.
דגשים:
- התמקדו בשיפור הנקודות שהיו חלשות בפעם הקודמת.
- פתרו הרבה סימולציות של המרכז הארצי לבחינות והערכה, כדי "להשתפשף" שוב בהתמודדות עם לחץ של מבחן, ניהול זמן, שמירה על ריכוז ממושך וכו'. כדאי לפתור סימולציות שלא פתרתם בפעם הקודמת כדי להתמודד עם שאלות שיהיו חדשות לכם.
- מומלץ, אם הדבר אפשרי, להתקשר למורה שלכם מהקורס הקודם ולהתייעץ איתו בדברים שבהם עליכם להתמקד. הוא ישמח לעזור.
אפשרות שנייה: מסלול ההכנה למבחן הפסיכומטרי של HIGH Q
למי זה מתאים?
- למי שצריך לקבל במבחן השני ציון גבוה בהרבה מהציון במבחן הראשון.
- למי שלמד במכון אחר, ורוצה לקבל את מסלול הפסיכומטרי המקיף והארוך ביותר בישראל.
- למי שנבחן מזמן (לפני יותר משנה), והספיק לשכוח את רוב החומר.
- למי שניגש בפעם הראשונה לבחינה ללא קורס פסיכומטרי.
- למי שלא עלה בידו להשקיע מספיק בפעם הראשונה ויודע שהפוטנציאל שלו גבוה הרבה יותר.
דגש חשוב –
דברו עם המורה שלכם כבר בתחילת הקורס (למשל בשיחה האישית הראשונה), והסבירו לו את מצבכם: מתי נבחנתם, איפה למדתם, כמה קיבלתם ולמה אתם שואפים. ספרו לו על היתרונות והחסרונות הפסיכומטריים שזיהיתם בפעם הקודמת, והתייעצו איתו בנוגע לתוכנית העבודה המומלצת לכם. סמכו עליו, הוא כבר ייתן לכם את הדגשים האישיים שתזדקקו להם.
שיקולים נוספים שכדאי להביא בחשבון
מהי סיבת השיפור?
הסיבה הנפוצה כמובן היא שהציון אינו מספיק למסלול אותו רוצים ללמוד, אך קיימות סיבות נוספות – פטור ממכינה, קבלת מלגה, פתיחת מסלולים נוספים לעתיד ועוד. בהתאם לסיבה, כדאי להציב יעד ספציפי לציון ככלי להגברת המוטיבציה.
בכמה נקודות אפשר לשפר?
תלוי. הסטטיסטיקה של המרכז הארצי מעידה כי הפרש הציונים בין המבחן הראשון לשני עומד בממוצע על 35 נקודות, אולם הממוצע לא מעיד על יכולותיו של הפרט. היו לנו לא מעט סטודנטים בקורס חוזר ב-HIGH-Q ששיפרו אף במאה נקודות ויותר. פוטנציאל השיפור תלוי גם באופן שבו ניגשתם למבחן הראשון: פוטנציאל השיפור שלכם יהיה גבוה אם לא השקעתם את מרב המאמצים במבחן הראשון (למשל, אם ניגשתם ללא קורס או תוך כדי השירות הצבאי), ויהיה נמוך יותר אם השקעתם את הנשמה כבר בפעם הראשונה.
מתי כדאי לגשת שוב למבחן פסיכומטרי?
אם חשוב לכם להתחיל לימודים אקדמיים בקרוב, מן הסתם תרצו לגשת שוב בהקדם האפשרי. היתרון הוא שרוב החומר עדיין טרי בזיכרון, ולא צריך להתאמץ ללמוד אותו מחדש. מצד שני, תשאלו את עצמכם בכנות אם אכן יש לכם כוח להשקיע שוב בהכנה אינטנסיבית. לעיתים דווקא תקופת מנוחה תעזור לכם להוציא מעצמכם את המרב בפעם הבאה.
שיהיה בהצלחה!