מתעניינים בלימודים ב- HiGHQ?

    השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם

    נציגנו עומדים לרשותכם
    לשאלות ולפרטים נוספים:

    [email protected]

    1-800-80-80-80

    שעות פעילות:

    מכירות

    א'-ה' 09:00-19:00

    ו'/ערבי חג 10:00-13:00

    שירות לקוחות

    א'-ה' 09:00-18:00

       

      קמפוס פסיכומטרי

      מידע על מבחן הפסיכומטרי

      סיפורנו מתחיל בשנת 1981, שבה הקים ועד ראשי האוניברסיטאות בישראל את המרכז הארצי לבחינות והערכה. מטרתו של המרכז הייתה בנייה והפעלה של מערכת מבחנים לחיזוי ההצלחה בלימודים אקדמיים שתסייע בתהליך המיון של מועמדים למוסדות להשכלה גבוהה בישראל. כך נולדה בשנת 1981 הבחינה הפסיכומטרית..

       

      משנת 1990, במשך 22 שנים, כל מבחן פסיכומטרי היה בנוי במתכונת קבועה של שמונה פרקים העוסקים בשלושה תחומים – חשיבה כמותית, חשיבה מילולית ואנגלית, וכמעט ולא השתנה. רק לקראת מועד אוקטובר 2012 נערכו שינויים נוספים במבחן, והעיקרי בהם היה הוספת מטלת החיבור. בתחילת שנת 2018 נכנסה רפורמה נוספת לפסיכומטרי, שהשינויים העיקריים בה היו מועדי הבחינה

      הבחינה הפסיכומטרית מורכבת מ-3 חלקים:

      חשיבה מילולית – התלמידים נבחנים על יכולתם לכתוב חיבור בשפה אקדמית, פתירת אנלוגיות, השלמת משפטים, הבנה והסקה והבנת הנקרא.

      חשיבה כמותית – התלמידים נבחנים בשלל נושאים, דוגמת אלגברה, בעיות מילוליות, גאומטריה והסקה.

      אנגלית – התלמידים נבחנים באוצר מילים, ניסוח מחדש של משפטים מורכבים והבנת הנקרא.

      HiGHQ ופסיכומטרי

      HiGHQ היא חברת השכלה המצטיינת בהובלת סטודנטים להצלחה. כבר כ-35 שנים מומחי ההוראה שלנו מכינים מאות אלפי סטודנטים לעולם האמיתי .

      ב-HiGHQ – אנו מספקים לסטודנטים שלנו בקורס את מכלול התנאים להצלחה, הן בהיבט המקצועי הן במתן כלים למימוש הפוטנציאל האישי. במפגשים הרבים עם הסטודנטים הצוות המוביל של היי קיו לומד את הצרכים, היכולות והקשיים של הסטודנטים לקראת הבחינות החשובות, בגרות ופסיכומטרי.

      מתוך הלמידה הזאת ועם הרצון להוביל תמיד, פיתחה היי קיו טכנולוגיות למידה מתקדמות ,שיטות לימוד מותאמות אישית ובעיקר הבנה שהתפקיד העיקרי שלה הוא הרבה יותר מהכנה למבחן הפסיכומטרי – התפקיד של HiGHQ הוא להכין את הסטודנט לעולם האמיתי. בעקבות התובנה הזאת והרצון להוביל ולתת ערך אמיתי, פתחנו כלים טכנולוגיים לא רק בתחום החינוכי אלא גם כלים המפתחים את יכולות ההתמודדות מול אתגרים, את הביטחון העצמי, העצמה אישית וכלי אימון נוספים להתמודדות עם העולם האמיתי. כלים שישמשו את בוגרי HIGHQ שנים קדימה.

      מה המסלול שמתאים לך?

      למעבר למסלולי לימוד פסיכומטרי לחץ כאן

       

      פסיכומטרי HiGHQ Live

      לראשונה בישראל – מסלול ההכנה המלא למבחן הפסיכומטרי של HiGHQ בשידור חי! אותו המסלול, אותם התכנים, עם מרצה קבוע, מכל מקום שנוח לך.

      מסלול ההכנה למבחן הפסיכומטרי

      אורך המסלול החדש הוא כ-4 חודשים הכוללים 3 שבועות הכנה לפני תחילת הקורס, 100 שיעורים אונליין, מספר הסימולציות הגבוהה ביותר בתנאי מבחן ותוכנית עבודה מותאמת אישית.

      מסלול עתודה

      לראשונה בישראל קורס הכנה לפסיכומטרי במיוחד עבור מועמדים לעתודה בצה"ל ב-LIVE. קורס המותאם בדיוק ללוח הזמנים שלכם, מכל מקום ובכל זמן ובליווי מרצה צמוד.

      מסלול 700+

      מסלול ההכנה לפסיכומטרי של HiGHQ– מסלול בלעדי ויוקרתי למצטיינים. קורס LIVE בקצב גבוה וממוקד שיוציא ממך את המקסימום!

      מבחן פסיכומטרי לדוגמא

      מבחן פסיכומטרי לדוגמא הוא כלי מצוין לתרגול פסיכומטרי ומרכיב משמעותי להכנת מבחן הפסיכומטרי. כאן ניתן למצוא מבחן פסיכומטרי לדוגמא עם הפתרונות מלאים של מרצי הפסיכומטרי שלנו.

      הבחינה הפסיכומטרית

      המבחן הפסיכומטרי משמש ככלי למיון וסינון מועמדים ללימודים במסגרת המוסדות להשכלה גבוהה בישראל. פקולטות שהביקוש בהן גדול מההיצע מסתייעות בציוני המבחן לדירוג המועמדים שמעוניינים להירשם אליהן.

      לדעת יותר

      עושים לכם סדר, כל מה שרציתם לדעת על המבחן הפסיכומטרי ובחינות הבגרות:

      הרשמה למבחן פסיכומטרי

      מתי אפשר לעשות את הבחינה? היכן היא מתקיימת? איפה נרשמים?

      המבחן מורכב מ-3 חלקים:
      חשיבה מילולית – התלמידים נבחנים על יכולתם לכתוב חיבור בשפה אקדמית, פתירת אנלוגיות, השלמת משפטים, הבנה והסקה והבנת הנקרא.
      למטלת החיבור משקל של 25% מהציון הפסיכומטרי בתחום המילולי, אך אי אפשר לדעת מה הציון שקיבלתם במטלת החיבור עצמה.
      חשיבה כמותית – התלמידים נבחנים בשלל נושאים, דוגמת אלגברה, בעיות מילוליות, גאומטריה והסקה.אנגלית – התלמידים נבחנים באוצר מילים, ניסוח מחדש של משפטים מורכבים והבנת הנקרא.

      מה הוא משך המבחן הפסיכומטרי?

      משך הזמן המוקצב למבחן הפסיכומטרי כולו הוא שלוש שעות ועשר דקות. זמן המבחן הפסיכומטרי מוקצב לכל פרק בנפרד, והנבחנים אינם מורשים לעבור בין הפרקים בזמן שאינו מוקצב להם. פרק החיבור פותח את המבחן, ומוקצבות לו 30 דקות. יתר חלקי המבחן הם שמונה פרקי הברירה, ולכל אחד מהם מוקצבות 20 דקות. כך זמן המבחן מחולק שווה בשווה בין כל הנבחנים, ואי אפשר להשקיע זמן רב יותר בנושא מסוים על חשבון האחרים.

      איך מחושב הציון הסופי של פסיכומטרי?

      הציון הסופי מחושב באמצעות שקלול ציוני הגלם שקיבלתם בכל אחד מתחומי המבחן הפסיכומטרי בהתאם למספר התשובות הנכונות שצברתם באותו תחום בכלל פרקי המבחן (150-150 לכל תחום)

      עד מתי ציון המבחן הפסיכומטרי תקף?

      מוסדות הלימוד רשאים על פי חוק לקבוע כמה זמן תקפים הציונים מבחינתם. באוניברסיטאות נקבע כי ציוני המבחן הפסיכומטרי יהיו תקפים שבע שנים לפחות לצורך קבלה ללימודים. מוסדות לימוד אחדים קבעו שהציונים יהיו תקפים לזמן רב אף יותר. אם אינכם בטוחים אם ציונכם יהיה תקף או לא, בררו זאת במשרד לקבלת מועמדים במוסד שאליו ברצונכם להירשם.

      אם נגשים יותר מפעם אחד למבחן פסיכומטרי – איזה ציון קובע? הנמוך או הגבוהה?

      החלטות אלה תלויות במוסד הלימודי. בקבלת מועמדים שנבחנו כמה פעמים, לרוב נוהגים מוסדות הלימוד להחשיב את הציון הגבוה ביותר, אבל אין מדיניות קבועה של האוניברסיטאות או המכללות בנושא זה.

      איך נרשמים לפסיכומטרי?

      ניתן להירשם לבחינה פסיכומטרית דרך אתר האינטרנט של המרכז הארצי לבחינות והערכה או באמצעות ערכת הרשמה אותה ניתן לרכוש בחנויות הספרים האוניברסיטאיות וברשתות צומת ספרים וסטימצקי

      כמה מועדים של המבחן הפסיכומטרי יש בשנה?

      עד שנת 2017 היו חמישה מועדים בכל שנה – פברואר, אפריל, יולי, ספטמבר ודצמבר. משנת 2018 בוטל מועד פברואר, ומספר המועדים הוא ארבעה בשנה, והם נקראים מעתה אביב, קיץ, סתיו וחורף. כמו כן האיסור שהיה בעבר על היבחנות במועדים סמוכים זה לזה בוטל, ואפשר לגשת לשני מועדים רצופים ללא הגבלה.

      איך קובעים את מועדי המבחן הפסיכומטרי?

      מועדי המבחן תלויים בלוח החופשות של מוסדות הלימוד, והם חלים לרוב בתקופות שאין בהן לימודים, כמו חופשת חנוכה, חופשת פסח, וחופשת הקיץ. זאת משום שכיתות המבחן הן כיתות לימוד שמשמשות בימים כתיקונם את הסטודנטים באוניברסיטאות ובמכללות, והמרכז הארצי לבחינות והערכה שוכר אותן לצורכי המבחן הפסיכומטרי.

      איך מקבלים שיפוץ למבחן הפיסכומטרי?

      לאחר סיום ההרשמה, כחודש לפני המבחן, תקבלו את פרטי השיבוץ שלכם בדוא"ל או בדואר. הפרטים יהיו זמינים גם באתר של המרכז הארצי, באזור האישי שלכם, ב"פרטי השיבוץ". רצוי לוודא את פרטי השיבוץ העדכניים באזור האישי באתר לפני יום המבחן, כדי שתהיו בטוחים שאתם מגיעים למקום הנכון בזמן הנכון.

      אפשר לשנות את יום השיבוץ?

      שיבוץ למבחן הוא אקראי בהתאם לפרטים שבחרתם בטופס ההרשמה- מועד המבחן, שפת המבחן, והאזור בארץ. אין דרך להבטיח מראש יום מסוים במועד מסוים או בקמפוס מסוים. עם זאת, יש חלון זמן שבו תוכלו לשנות את מקום המבחן או את יום המבחן שנקבע לכם, וחלון זה ייפתח מייד לאחר שתקבלו את פרטי השיבוץ שלכם מהמרכז הארצי, כחודש לפני המבחן

      מותר להיבחן במועדים רצופים?

      כן, אפשר להיבחן בכל מועד שבו המבחן מתקיים. אין הגבלה על מספר הפעמים שבהן מותר להיבחן במבחן זה.

      נגמרה ההרשמה! זה סופי או עדיין אפשר להירשם המועד הנוכחי?

      זה עוד לא נגמר. בדרך כלל אפשר לנסות להירשם בהרשמה מאוחרת עד שמונה ימי עבודה לפני מועד המבחן. לשם כך יש לפנות למרכז הזימונים בטלפון 02-6759555 ולברר אם נותרו מקומות ומהו נוהל ההרשמה. בדרך כלל ההרשמה המאוחרת נפתחת כמה שבועות אחרי סיום ההרשמה הרגילה. כדאי מאוד לנסות להימנע מהרשמה מאוחרת, כיוון שבהרשמה המאוחרת מחיר המבחן גבוה יותר (150%), ולא ניתן לבחור את אזור המבחן. מידע על הרשמה למבחן

      מתי נערכת הבחינת הפסיכומטרית?

      הבחינה הפסיכומטרית נערכת ארבע פעמים בשנה במועדים אפריל, יולי, ספטמבר/אוקטובר ודצמבר וניתן לגשת במועדים עוקבים. קיים שוני בין המועדים מבחינת השפות בהן ניתן להבחן ובמקומות ברחבי הארץ בהם נערכות הבחינות.

      מהי בחינת פסיכומטרית בתנאים מותאמים?

      המרכז הארצי לבחינות והערכה פועל רבות להקל על נבחנים שיש להם מגבלות שונות ומציע להם טווח רחב של הקלות כדי שיוכלו להיבחן בתנאים המותאמים לצורכיהם. היחידה של המרכז הארצי מורכבת מבעלי מקצוע מתחומי הפסיכולוגיה והרפואה, אשר תפקידם לסייע לנבחנים לעקוף את הקשיים ככל האפשר.
      על מנת לקבל את ההתאמות הנדרשות לבחינה, עליכם לעמוד בשלושה קריטריונים: לקות למידה, הפרעת קשב וריכוז ומגבלה פיזית או נפשית

      מותר לבטל את המבחן או לדחות אותו?

      כן. בקשה לביטול יש להפנות למרכז הזימונים, בדוא"ל [email protected] , בפקס 02-675953, או במכתב רשום. אם ברצונכם לבטל את המבחן, הכסף ששילמתם יוחזר לכם בניכוי דמי הטיפול בהרשמה, תלוי בזמן הביטול.

      מותר לצאת לשירותים בזמן המבחן?

      כן. מותר לצאת לשירותים על חשבון זמן המבחן, ורק באישור המשגיחים ובליוויים. עליכם להצביע ולבקש ליווי אישי של אחד המשגיחים. שימו לב שבכיתות קטנות שיש בהן מעט משגיחים, לעתים תכופות תצטרכו לחכות עד שיחזור משגיח שיצא עם נבחן אחר, ולכן במידת האפשר נסו לתזמן את יציאתכם לרגע שבו יש מעט נבחנים בחוץ (למשל, רבים נוטים לצאת לשירותים בסוף פרקי האנגלית).

      יש זמן נוסף למילוי גיליון התשובות?

      לא! חשוב מאוד לסיים את מילוי התשובות לכל פרק בגיליון התשובות במסגרת הזמן המוקצב לפרק. מי שלא הספיק למלא את כל תשובותיו לא יקבל זמן נוסף לעשות זאת. כמו כן אסור לחזור לפרק קודם או לעבור לפרק אחר, גם אם נשאר לכם זמן עד לסיום הפרק. פתחו הרגלים נכונים של סימון תשובות במהלך הפרק. תרגלו סימון תשובה בדף התשובות אחרי כל דף שסיימתם, ואולי אפילו אחרי כל שאלה שפתרתם. סימון התשובות הוא חלק בלתי נפרד מהמבחן וחשוב מאוד לשלוט בו כבר בסימולציות.

      מותר להשתמש בסטופר במבחן הפסיכומטרי?

      מותר להשתמש בשעון עצר (״סטופר״) אם אינו משמיע צליל, כי לטובת כולם אסור להשתמש בשעונים מצפצפים ומרעישים בזמן המבחן.

      לפעמים יכולה להיווצר חוסר התאמה בין הזמן הנמדד אצל הנבחנים ובין הזמן הנמדד אצל המשגיחים. המשגיחים מודדים את הזמן ברצף וללא הפסקות מתחילת הפרק הראשון ועד סיום המבחן, ואילו נבחנים מפעילים את השעון מחדש בתחילת כל פרק. לפיכך עשוי להצטבר פער בין הזמן שמדדו הנבחנים לזמן שמדדו המשגיחים.

      מה חובה להביא למבחן?

      למבחן חייבים להביא את התעודה המזהה שעימה נרשמתם למבחן(בדרך כלל תעודת זהות, ובמקרה שאין כזו, דרכון ישראלי בתוקף), כמה עפרונות, מחק ומחדד. מומלץ להביא חבילת עפרונות מחודדים כדי שלא תבזבזו זמן על חידוד במהלך המבחן. כדאי להביא גם את הזימון למבחן, שם כתובים מקום המבחן ושעת המבחן. הביאו בחשבון שהמבחן אורך זמן רב וכדאי להביא מים ומעט אוכל שמתאים למבחן, ללא אריזות מרשרשות שעושות רעש. כדאי לכם גם לקחת איתכם בגדים מתאימים, ולהביא בחשבון שבכיתת המבחן עלול להיות קר או חם משציפיתם. מותר גם להביא אטמי אוזניים פשוטים מספוג.

      מה אסור להכניס לחדר המבחן?

      אסור להכניס לחדר המבחן מכשירים אלקטרוניים מכל סוג שהוא, כגון טלפון, מחשב, נגן מוזיקה, מצלמה, שעון חכם, מילונית, מחשבון וכדומה. אסור להכניס דפים לשימוש כטיוטה, ספרים, מילונים, עטי הדגשה ("מרקרים") ושעון המשמיע צפצוף. אסור להכניס מחשבונים. אסור גם להכניס אטמי אוזניים המחוברים בחוט או קשת (למעט אטמי ספוג פשוטים). אסור להכניס למבחן גם משטח קשיח שמיועד להניח עליו את דפי הכתיבה (למקרה שאין בכיתה שולחנות אלא רק כיסאות סטודנט).

      שמעתי שמרכז הארצי מזמןלפעמים נבחנים למבחן חוזר, זה נכון?

      כן. במסגרת המחקר הסטטיסטי שעורך המרכז הארצי, הוא עוקב גם אחרי אחוזי השיפור של נבחנים שניגשו למבחן יותר מפעם אחת. לעיתים ישנם פערים גדולים במיוחד בין הציונים שהשיג נבחן שניגש למבחן פעמים אחדות, ופערים אלה עשויים לעורר חשד. שיפור של יותר מ-150 נקודות מעלה חשד להעתקה או לחוסר אמינות בזמן המבחן, מפני שהוא גבוה הרבה יותר משיעור השיפור הממוצע בין היבחנויות. בחלק ממקרים אלה המרכז הארצי עשוי לזמן את התלמיד למבחן חוזר.

      המבחן החוזר נערך במחוז ירושלים של המרכז הארצי, כחודש אחרי המועד. לעיתים נערך המבחן בחוברת כמו המבחן הרגיל, ולעיתים בגרסה הממוחשבת שדומה למבחן בתנאים מותאמים. בדרך כלל אין במבחן החוזר מטלת חיבור. למבחן החוזר אין צורך להתכונן במיוחד, ולבוחנים ברור כי לא התכוננתם אליו באינטנסיביות כמו למבחן המקורי, והם מצפים להעריך את הישגיכם הערכה הולמת.

      חשוב לציין שאם קיבלתם זימון למבחן חוזר, ולא רימיתם במבחן בשום דרך, לא צריך לדאוג! זה ככל הנראה מעיד על העבודה הקשה שעשיתם, שהובילה אתכם לעלייה כה משמעותית בציון. המבחן החוזר נועד לוודא שלא היו העתקה או חוסר אמינות במבחן, ולכן לא ניתן בו ציון. אם תצליחו במבחן החוזר בדומה להצלחתכם במועד האחרון, תוכיחו את כישוריכם והציון שהשגתם במועד האחרון יתפרסם. לעומת זאת, אם יתקבל שוב פער גדול בין הציונים, המרכז הארצי יחשיב זאת כהעתקה, וציונכם יוקפא ולא תוכלו להשתמש בו

      כמה באמת צריך ללמוד לפסיכומטרי?

      כשאתם מחליטים לעשות מבחן פסיכומטרי עליכם להבין את המשמעויות הנלוות – בכדי להצליח, צריך להשקיע. פסיכומטרי בוחן בין היתר את יכולות הלמידה שלכם. אם יש לכם יכולות למידה טובות, תוכלו להשתפר במבחן זה יותר ממי שהיכולות האלה לוקות אצלו בחסר. לימודי פסיכומטרי מוצלחים הם לא רק לימוד ושינון אלא גם למידה מטעויות. אז כמה באמת צריך ללמוד? כדי להצליח בפסיכומטרי צריך להשקיע את מלוא המרץ, ולקבוע לעצמכם כי בתקופה זו, הפסיכומטרי הוא הדבר החשוב ביותר בחיים – זו הגישה הטובה ביותר למי שמעוניין להיבחן פעם אחת בלבד ולא למצוא את עצמו נבחן שוב ושוב

      מה לעשות במקרה של מחלה ביום המבחון?

      כזכור, ניתן לדחות את ההיבחנות גם אם לא הגעתם למבחן, מעשרה ימים לאחר המבחן, ולגשת למועד הבא. חבל לגשת אם להרגשתכם לא תצליחו למצות את יכולותיכם ביום המיועד. אם התחלתם לחוש ברע במהלך המבחן, אתם רשאים לפנות לאחד המשגיחים ולבקש ממנו אישור להפסיק את המבחן.

      מה לעשות אם ענינו לא נכון?

      אם גיליתם במהלך המבחן שחלה הסטה, כלומר שסימנתם את התשובות לשאלות שלא במקום הנכון, עליכם להצביע ולהסביר את העניין בלחש לאחר המשגיחים במבחן. לפעמים המשגיחים יכולים לפתור את הבעיה במקום ולפעמים עליהם להתייעץ עם האחראים מטעם מאל"ו.

      איך מקבלים ציון?

      בתוך 45 יום מיום המבחן הציונים נשלחים לנבחנים בדוא"ל או בדואר ישראל לכתובת שציינתם בהרשמה. אם לא התנגדתם לקבלת הציונים בדוא"ל, הם יישלחו בדרך זו בלבד, ואחרת הם יישלחו בדואר.

      כמו כן אפשר תמידלגשתלציונים באזור האישי באתר, סמוך לדיווחם למוסדות הלימוד, לפי פרטים אישיים מזהים: מספר תעודת הזהות וסיסמה.

      ניגשתי בעבר לפסיכומטרי,איפה אפשר לצפות בציונים הישנים?

      אפשר לצפות בכל הציונים מהבחינות הקודמות באזור האישי שלכם באתר. אפשר גם לבקש ממדור ציונים לשלוח את הציונים לכתובת הדוא"ל שמסרתם בעת ההרשמה למבחן. שירות זה פטור מתשלום.

      ניתן גם להוריד קובץ PDF של תעודת הציון באזור האישי באתר.

       איך הציונים מדווחים למוסדות?

      הציונים מדווחים לאוניברסיטת תל-אביב, לאוניברסיטת בן-גוריון, לאוניברסיטת בר-אילן, לאוניברסיטת חיפה, לאוניברסיטה העברית בירושלים ולטכניון. אתם יכולים לבקש לדווח את ציוניכם למוסדות נוספים שתסמנו באתר.

      אם יש לכם התנגדות לדיווח ציוני המבחן שלכם לאחת או יותר מהאוניברסיטאות שאליהן נשלחים הציונים, תוכלו להגיש התנגדות באזור האישי באתר.

      איך הציונים מחושבים?

      הציונים מחושבים בארבעה שלבים. בשלב הראשון מחושב ציון גלם במטלת הכתיבה, על ידי סכום הציונים של שני מעריכים נפרדים. בשלב השני מחושבים ציוני גלם בפרקי הברֵירה, על פי ספירת התשובות הנכונות בכל פרק בסורק האוטומטי. בשלב השלישי ציוני הגלם מתורגמים בכל אחד משלושת התחומים לסולם אחיד, מ-50 עד 150. ובשלב הרביעי הציונים הפסיכומטריים הכלליים מחושבים בשקלול משקלם השונה של התחומים במבחן. הציון ה״רגיל״ הוא הציון הרב-תחומי, שבו משקל החלק המילולי 405 מציון המבחן, משקל החלק הכמותי 40% מציון המבחן, ומשקל חלק האנגלית 20%. סולם הציונים בכל אחד מהציונים הפסיכומטריים הכלליים הוא מ-200 עד 800.

      אפשר לערער על הציון?

      נבחנים שיש להם הערה, תלונה או הישג לגבי מבחן יכולים להגיש בקשה בכתב (דרך האתר, הפקס או הדואר, ולא בטלפון) למחלקת המידע של MALO בתוך שבוע ממועד המבחן. כל בקשה תקבל מענה מותאם אישית תוך 25 ימי עסקים, שימו לב כי הערה בטופס המשוב שמולא מיד לאחר ביצוע המבחן אינה מהווה תחליף לבקשה.

       

      תמונה של מעטפהצור קשר

      שיחה עם נציג

      ×

      שיחת ווטסאפ