קבלה לאוניברסיטאות מתבססת על "ציון ההתאמה" – שילוב ממוצע ציוני בחינות הבגרות וציון הבחינה הפסיכומטרית. הפקולטות המבוקשות דורשות ציוני התאמה גבוהים, ורבים מהמבקשים להתקבל אליהן נדרשים לשפר את ציוני הבגרות. על כל כסא בפקולטות הנחשבות מתחרים מועמדים רבים, וכדי לקבל יתרון משמעותי, כדאי להתעקש על קורס ההכנה לבגרות הטוב ביותר.
תעודת הבגרות הבסיסית כוללת
- מקצועות חובה בבחינת בגרות חיצונית: מתמטיקה, אנגלית, עברית, היסטוריה, תנ״ך, ספרות ואזרחות.
- מקצוע חובה או בחירה מורחב ברמת 5 יח"ל (חובת למידה והיבחנות חיצונית), לפחות אחד ומקסימום שלושה, בנוסף למתמטיקה ואנגלית.
סוגי נבחנים
נבחנים אינטרנים (פנימיים)
נבחן אינטרני הוא כל נבחן שניגש לבגרות במהלך לימודיו בתיכון (י׳ – י״ב), ונבחן בבית הספר שבו למד. במסגרת זו ציון הבגרות הסופי הוא ציון משוקלל, כולל שילוב של ציון הגשה ("המגן") יחד עם ציון הבחינה.
תלמיד שרוצה לשפר בגרות ייחשב נבחן אינטרני אם הוא עונה על אחד התנאים הבאים:
- תלמיד תיכון באחד מבתי הספר שבפיקוח משרד החינוך.
- סיים 12 שנות לימוד בתיכון.
- תלמיד שנבחן לפחות בבחינת בגרות אחת בהיותו בתיכון, ולא המיר את התיק לאקסטרני.
נבחני משנה
נבחן משנה אינטרני הוא תלמיד שסיים 12 שנות לימוד בבית ספר תיכון, ובמהלך לימודיו ניגש לפחות לבחינת בגרות חיצונית אחת (ולא המיר את בחינותיו למערכת האקסטרנית). נבחן משנה שרוצה לשפר ציון ולהיבחן בבגרויות נוספות, יכול לבחור באחת משתי האפשרויות הבאות:
- להמשיך להיבחן דרך בית ספרו.
- לפתוח תיק "משפר ציון" אקסטרני מאחת משלוחות הבחינות האקסטרניות.
חשוב לדעת שלנבחן משנה אין אפשרות להיבחן במרכיב הבחינה בעל-פה, לכתוב עבודת גמר או להשתתף בבחינות מעבדה. לנבחן משנה אין ציון הגשה בית ספרי, וציון הבגרות שלו נקבע מציון הבחינה בלבד.
עוד חשוב לדעת, שאם הנבחן לא קיבל עדיין תעודת בגרות, והוא נבחן כמה פעמים באותה בגרות, הציון שנחשב הוא הציון האחרון שקיבל בכל שאלון.
נבחן משנה שהיה זכאי לקבל התאמות בתיכון על סמך לקויות למידה, זכאי לקבל את ההתאמות עד שנת הלימודים שבה ימלאו לו 25 שנים.
נבחנים אקסטרנים (חיצוניים)
המסלול האקסטרני נועד לנבחנים שלא סיימו 12 שנות לימוד, או לנבחנים שסיימו 12 שנות לימוד אך לא נבחנו באף אחת מבחינות הבגרות במסגרת בית הספר. המסלול האקסטרני מאפשר למי שאינו תלמיד בבית ספר לגשת באופן עצמאי לבחינות בגרות. נבחן אקסטרני נדרש לפתוח תיק נבחן באחת מהשלוחות הבחינות החיצוניות של משרד החינוך באזור מגוריו.
לנבחנים אקסטרני אין ציוני הגשה, וציוניהם נקבעים על סמך הבחינה בלבד.
תעודת הבגרות של נבחן אקסטרני מכילה רק מקצועות חיצוניים (לעומת תעודת בגרות אינטרנית הכוללת גם ציונים פנימיים, כמו חינוך גופני).
הציון שנרשם בתעודה לנבחן האקסטרני הוא הציון האחרון שהשיג בבחינה ולא הציון הגבוה מבין הבחינות.
- מקצועות חובה בבחינת בגרות חיצונית: מתמטיקה, אנגלית, עברית, היסטוריה, תנ״ך, ספרות ואזרחות.
- מקצוע חובה או בחירה מורחב ברמת 5 יח"ל (חובת למידה והיבחנות חיצונית), לפחות אחד ומקסימום שלושה, בנוסף למתמטיקה ואנגלית.
מתי אפשר לגשת לבגרות?
הבחינות נערכות בשני מועדים:
מועד קיץ – המועד העיקרי ובו ייבחנו בדרך כלל תלמידי בית הספר בכל מקצועות הבחירה (למשל גיאוגרפיה, פסיכולוגיה, תקשורת וכו׳) וברוב מקצועות החובה.
מועד חורף – מצומצם יותר, כולל בדרך כלל את מקצועות החובה בלבד.
כמה יחידות אני צריך להשלמת בגרויות?
זכאות לתעודת בגרות מתחילה ב-21 יחידות לימוד ומעלה. ממוצע הבגרות יחושב בהתאם למספר יחידות הלימוד בכל מקצוע, יחד עם שקלול הבונוסים שונים על לימוד מקצועות ברמה מוגברת (לדוגמה בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות, או בונוס מיוחד לשילוב בין 5 יחידות מתמטיקה ופיזיקה).
מקצועות חובה
כדי לקבל בגרות מלאה, חייבים כל התלמידים בחינוך הממלכתי להיבחן בבחינות הבגרות במספר מקצועות חובה. יש לשים לב כי למגזרים השונים ישנם מקצועות חובה בהיקפי היבחנות שונים.
מספר יחידות הלימוד המינימלי למקצועות החובה הם:
- בגרות במתמטיקה – לפחות 3 יח״ל.
- בגרות באנגלית – לפחות 3 יח״ל.
- בגרות בספרות – לפחות 2 יח״ל.
- בגרות בעברית – לפחות 2 יח״ל.
- בגרות בהסטוריה – לפחות 2 יח״ל.
- בגרות באזרחות – לפחות 2 יח״ל.
- בגרות בתנ"ך – לפחות 2 יח״ל.
סה״כ 16 יחידות לימוד.
מתוך אלה ניתנים המקצועות היסטוריה, ספרות ותנ״ך להרחבה להיקף של 5 יח״ל כמקצוע בחירה.
תלמיד שעדיין לומד רשאי לגשת מספר פעמים לאותו שאלון במועדים השונים, עד לסוף כיתה י״ב. הציון הגבוה ביותר שישיג באותה הבחינה הוא זה שייחשב לו לציון סופי במקצוע כעת חישוב הזכאות לתעודת בגרות.
מקצועות בחירה
מעבר למקצועות החובה, הזכאות לבגרות מותנית בבחירה של מקצוע לימוד נוסף אחד לפחות, ברמת 5 יח״ל, שאיננו אנגלית. הבחירה המקסימלית היא שלושה מקצועות ברמת 5 יחידות לימוד (למעט אנגלית ומתמטיקה).
יש עשרות אפשרויות למקצועות הבחירה בהיקף של חמש יחידות לימוד, וביניהן פיזיקה, ביולוגיה, כימיה ומדעי המחשב (בתחומי המדעים), אמנות, מוזיקה, מחול, תאטרון וקולנוע (בתחומי האמנות), וכן כלכלה, מדעי המדינה, פילוסופיה, גיאוגרפיה, תקשורת, סוציולוגיה ופסיכולוגיה (בתחומי מדעי החברה), צרפתית וערבית (בתחומי השפה) ועוד אפשרויות רבות.
מה נותן לי קורס השלמת בגרות ב-HIGH Q
קורסי ההכנה לבגרות של HIGH Q נולדו במטרה להציע פתרון אמיתי לכל תלמיד השואף לשפר את ציוני בחינות הבגרות. שנים של ניסיון, מחקר ופיתוח סייעו לנו לתכנן מגוון קורסים בהיקף שעות הלימוד האופטימלי (מעל ל-300 שעות אקדמיות!) עם התכנים העשירים ביותר. כל הקורסים נבנו בהתאם להמלצות משרד החינוך ולחוות הדעת המקצועית של היועצים הפדגוגיים ב-HIGH Q.
יחס אישי – אנחנו ב-HIGH Q מבינים כי המפתח להצלחתך בבחינת הבגרות הוא יחס אישי. לימוד בכיתות קטנות ואינטימיות יאפשר מצב שבו המורה שלך יוכל להכיר את החוזקות והחולשות שלך. בנוסף, שיעורי תגבור ותרגולים במהלך הקורס הם הכרחיים להפנמת וליישום החומר. ב- HIGH Q התרגולים מאפשרים חזרה על החומר שנלמד בכיתה ומתן מענה על שאלות שעולות בעת תרגול בבית. כך התלמיד בקורסי ההכנה של HIGH Q לעולם לא נשאר לבד וזוכה לליווי צמוד לאורך כל הדרך.
מרצים מעולים – אנו ב-HIGH Q מאמינים שכדי להבטיח את הצלחתכם בבחינת הבגרות, לא די במרצים טובים. יש צורך במרצים מעולים! צוות המרצים שלנו מתאפיין בהמון ניסיון, השכלה רחבה, תחכום ואהבה רבה למקצוע ההוראה. תוך כדי עבודה אישית וצמודה הם יעבירו לכם את החומר באופן הברור ביותר, יזהו את הצרכים הייחודיים של כל אחת ואחד מכם ויניעו אתכם למצויינות ולציון הגבוה ביותר. 100 זו לא מילה גסה!
קורסי הבגרות של HIGH Q מקיפים את המקצועות החיוניים ביותר: מתמטיקה 4/5 יח"ל, פיזיקה 5 יח"ל, אנגלית 4/5 יח"ל, גיאוגרפיה 5 יח"ל, לשון והבעה 2 יח"ל ועוד.
אתם מוזמנים להתייעץ עמנו ללא תשלום לבניית תוכנית הלימוד שלכם, ולהבטיח לעצמכם את קורסי הבגרות האפקטיביים ביותר בהתאם לצרכים שלכם.